Cine se aseamănă NU se adună

Decât în clasele I-IV.

Și asta am crezut mereu. Persoanele diferite, vor avea constant de învățat una de la alta, decât oamenii la fel, care plutesc pe loc, fac aceleași lucruri și nu se ceartă niciodată, exact ca o sectă.

Ce e mai tare? Să fii metalist înrăit și să ai o gagică care ascultă toate genurile muzicale de calitate și să vă trimiteți unul altuia melodii, contrazicându-vă și certându-vă drăguț, menținând relația în viață, sau să ai o gagică ce ascultă aceleași melodii ca și tine, face aceleași lucruri ca și tine, are o mentalitate identică cu a ta, de la care nu înveți nimic? Îți zic eu că prima variantă e mai palpitantă. Dacă nu lupți pentru ceva, nu te aștepta să-și pună vreo amprentă acel „ceva” asupra vieții tale. Sau măcar să existe.

Ce e mai tare? Să fii o persoană închisă, introvertită, cu teorii și să ai un prieten care e sociabil, mereu dispus să te asculte și să te scoată în lume pentru a-ți arăta potențialul și te susține, sau o persoană tăcută, care pare că te înțelege dar cine știe ce gândește despre tine? Îți zic eu, din nou, tot prima variantă. Degeaba pare prietenia perfectă, dacă vă vedeți doar ca să vă consumați împreună bateria de la telefon și să vă dați reblog una alteia.
Ce e mai tare? Să mergi la o cafenea de fițe cu niște prieteni modești, că ești tu fițos, sau să mai încerci și altceva?

Ce e mai tare? Să fii gay și să ai o prietenă cea mai bună lesbi? Sau să fii gay și să ai un amic sau o amică hetero, care te înțelege, și e diferit față de tine, și îți oferă oportunitatea să vezi viața și altfel; să te simți acceptat?

Ce e mai tare? Să copiezi stilul cuiva, pentru că te face să te simți inferior, ca într-o competiție, sau să ai lângă tine o persoană care nu vrea să-ți demonstreze nimic, sau să judece aparențele?

Ce e mai tare? Să îți placă lichiorul și să bei numai lichior cu bff-ul tău, sau să-ți placă lichiorul, și să mai încerci și altă băutură? Și ce dacă el/ea nu vrea? Alte persoane.

Ce-ți place? Monotonia, sau aventura?

Mereu mentalitățile opuse se atrag. Niciodată nu rămâne cineva în spate, în urma unei evoluții. Evoluați împreună, vă susțineți, persoana îți vede problemele dinafară și rațional, le trăiește cu tine, dar te lasă pe tine să ți le rezolvi. Nu-ți zice „fă aia”. Îți dă un sfat, care te pune pe gânduri. Nu există obligații, iar + cu – se atrag, că așa zicea și Puya.

Niciodată nu o să poți evolua lângă o persoană la fel ca tine. Da, există copii identice, trase la indigo, a persoanei tale. Deși ești unic, totuși, fiecare în felul lui, poate avea aceleași concepții ca și ale tale. Dar nu te vei înțelege cu ele, vreodată. Nu pe termen lung. Cine se aseamănă nu se adună. Dacă ești bff cu un porn star, nu înseamnă că ești unul. Dacă ești bff cu o tocilară, poți fi golanul liceului. Sunt doar clișee.

Răspunde-i persoanei care te caută mereu, dar totuși nu s-a conformat încă standardelor tale. Cheamă-l în oraș pe tipul ăla care se ține după tine și l-ai refuzat de zeci de ori, chiar dacă nu e metalist, ca și tine. Râzi cu ei, chiar dacă fac glume cu evrei, iar tu ești evreu. Toți suntem egali, dar propria viață ți-o poți egala doar tu. Nu sta cu oameni superficiali, dacă și tu ești, la rândul tău, superficial. Veți deveni, în ani (dacă ține), o gașcă fără moralități, principii, scop. Veți ieși doar de dragul vremurilor și a glumelor din liceu. Nu trage de ceva ce nu e. Cunoaște, evoluează. Și lasă totul în spate.

Bine, mai sunt și excepții. De oameni care nu îi țin pe alții în loc (fără intenție, logic). Dar sunt sigură că acele „perechi” nu sunt 100% la fel.

Publicat de Miss Understood

about.me/iulliaionita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s