De ce talentele nu sunt încurajate?!?!

Mă refer la alea tinere, gen de 12 ani, ceva de genul. Are unul o pasiune, și să zicem că face un vlog and so on. Perfect ok, frate, faci vlog, deja începi drumul spre evoluție. Și mă refer la vlog vlog, nu la a te face de râs pe internet, gen „șaini taini”, sau fetița cu makeup în cutia de alune. Dar dacă ai doișpe ani și trimiți vlogul colegilor tăi, ei sunt răi. De ce?

  • E un outcast, altceva decât fac ei, ceva ce nu concep.
  • Se află la o vârstă la care sunt ignoranți.
  • Automat, își reneagă propriile pasiuni.
  • Părinții le spun că orice nu implică școala e o porcărie.
  • Nu agreează ideea de a face două lucruri deodată.

Dacă ai o pasiune, poți să ai și școală. Dacă faci vlog și stai să-l montezi, și îți faci temele un pic mai târziu decât ți le făceai înainte, gata, tragedie, e ceva temporar, un moft etc. Nu, frate. Poți să-ți selectezi elementele din rutină, bazându-te pe priorități. Mult mai ușor termini tema la mate, dacă deja ai făcut mai devreme ceea ce ți-ai propus. Nu mai e entuziasmul, nu mai e „mamăă, abia aștept să termin”, automat acea temă nu mai devine un obstacol.

Și mie mi se pare ok. Vă rog, nu vă mai băgați pula în tinerele talente doar pentru că sunteți voi niște ipocriți. Oricine e talentat. Mulți preferă rutina, asta e. Fiecare om se pricepe la ceva. Și mulți o fac pentru alții. Își transpun pasiunea prin înlocuitori- job-uri și chestii de genul, voluntariat etc. Nu e ok. Un om se poate împarte. Și măcar s-o facă cât e tânăr.

Plus că, dragă părinte; dacă fiică-ta vrea să facă actorie, iar pentru tine e un moft, nu i-o interzice. Susține-o. Dacă îi interzici, va face actorie doar ca să te enerveze pe tine. Cu susținere, dacă chiar nu e pentru ea, își va da seama la timp.

Toate sunt noțiuni cu care am fost învățați și cu care am ajuns să fim de acord pentru că suntem delăsători, mult prea înrădăcinate în subconștient. Fii un ciudat. Dacă asta ești tu, o viață ai ca și ciudat. Poate în celaltă vei fi ceva ce urăști. Și, și mai trist… nu-ți vei aminti nimic din viața asta. Oricine te va putea păcăli. Va fi ambiguu.

Fii tu.

Publicat de Miss Understood

about.me/iulliaionita

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s