Prima mea lansare de carte, „Flori în păr”

Ieri, 7 februarie, la Grill Pub, mi-am lansat romanul de debut, „Flori în păr”, care a apărut la editura Datagroup.

„Noi suntem acei copii care fumează iarbă. Acei copii care nu beau „o bere” într-un restaurant de fițe, ci care se duc unii la alții acasă ca să bage pastile până uită de realitate și uită cine sunt. Suntem acei copii care nu își fac temele. Care pleacă de la ore ca să compună un cântec. Suntem copiii care, dacă nu te suportă, îți scriu numele pe o țigară și te fumează. Și devii spulberat. Noi suntem copiii fără regrete. Pentru că știm că, atunci când am făcut-o, am fost fericiți.”

Cartea va apărea pe net și în librării, și o să anunț pe parcurs. Până atunci, mă puteți contacta, mai am ceva exemplare.

12665778_1073510169337735_1524195851_n

La ora 18:00 am vrut să punem trailer-ul, dar nu mergea. Deși, la probe, a mers. Am tot încercat, nimic. Lumea nu își dădea seama, oricum. S-a făcut 18:30, cred. Și am încercat. A mers. Dar s-a blocat. Și din nou… din nou s-a blocat. La același minut, aceeași secundă. Apoi am renunțat. Au intrat cei de la Red Mark cu Knockin’ on Heaven’s Door, apoi Claudiu T. Arieșan a vorbit foarte frumos despre proiectul editorial și despre carte, deschizând evenimentul lansării exact așa cum trebuie.

IMG_2583

Imediat după, au vorbit Lorena și mama, despre mine ca persoană, și despre modul în care am scris. Au vorbit super și publicul era foarte interesat.

După ce au mai cântat Red Mark, cântând între fiecare moment de invitați, am intrat eu pe scenă și nu știam ce să spun. Dar am decis să fiu naturală. Un tip din public a zis că am față de bărbat și altul voia să-mi facă poză la chiloți, ceea ce m-a bucurat și distrat enorm; stăteau la aceeași masă, în primul rând din față. Încă un tip a venit la mine, la un moment dat, când eram nițel cam supărată, și m-a întrebat dacă titlul cărții se referă la expresia „copil din flori”: „știi, când părinții fac sex și…”, „da, știu, nu.”.

IMG_2592

Atmosfera a fost fun. Tipic ar fi fost într-o librărie, sau o cafenea ceva mai soft. Dar am vrut ca prima „dezvirginare” a cărții să aibă loc într-un loc ambiental spiritului acesteia. Am ales Grill Pub pentru că de prima oară când am intrat, vrând să vorbesc de eveniment, acum o lună, am simțit ceva ce nu am mai simțit nicăieri. Am știut că ăsta e locul, că aici va fi, deja aveam totul în fața ochilor.

IMG_2643

În ciuda emoțiilor, devenisem dependentă de starea de a citi în fața oamenilor care erau foarte entuziasmați. Lorena a citit un fragment mai comic, extrem de bine, și a trezit, efectiv, tot localul, cu râsete și reacții.

Înfruntând starea nașpa și inertă, am ciordit scaunul celor de la Red Mark, care au compus și o melodie despre carte, și am citit stând pe el, mult și bine.

Untitled

Apoi, cei de la Jurnalul Național mi-au luat un interviu foarte drăguț. Și mi-au făcut și o poză.o-carte-despre-adolescentul-contemporan-18528112

A urmat și o tombolă, și multe alte faze pe care degeaba le zic, pentru că trebuia să le trăiți ca să înțelegeți. A fost cel mai reușit moment din viața mea. Am vândut cărți, am dat autografe și…. chiar m-am distrat, în ciuda faptului că am organizat totul singură (cu bună știință și proprie voință) și a ieșit atât de bine.

IMG_2654

Despre eveniment, mai găsiți și pe reacții.ro.

Publicat de Miss Understood

about.me/iulliaionita

7 gânduri despre „Prima mea lansare de carte, „Flori în păr”

  1. Mă bucur pentru tine!! Felicitări pentru carte! Sincer, mă aşteptam să publici la editura Herg Benet. Însă nu-i nimic, aşa aflăm de alte edituri. Abia aştept să apară şi în librării cartea şi s-o citesc!! Succes mai departe 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s