Scrisoare către profesori

Urăsc. Detest și aspir la distrugere. Simt, efectiv, cu m mi se furnică tot sângele în vene, și mi se duce în cap. Și capul îmi stă să explodeze. Sunt atât de frustrată și neputincioasă, încât îmi vine să îmi înscenez moartea.

Liceul. Locul în care nu contează cine ai fost în weekend/ vacanțe, ce știi cu adevărat, cine ești ca om, ce priorități ai și ce vrei să faci tu, de fapt, cu viața ta.

De ce are nevoie societate asta? Păi de constructori, programatori, medici, avocați, profesori, psihologi etc. Hai să creăm universități, multe, în funcție de ce ne trebuie nouă în societatea ce vrem s-o creăm, anumit ca ei să poată să aleagă. Să poată să aleagă, din variantele noastre. Pentru că, tot cum zicem noi, se vor ajuta între ei. 

Dumnezeu nu a creat oamenii ca să se trezească la cinci dimineața și să meargă într-un loc față de care nu simt nimic.

Mă trezesc. Îmi fac cafeaua, fumez țigara. Plec de acasă, tristă. Intru, zilnic, în același hol sinistru, și ziua mi-o fac mai senină bodyguarzii, decât cărțile scârboase, jegoase, care put îngrozitor. Intru în clasă, bineînțeles că am întârziat, ca de obicei, nici dacă mă trezesc la cinci nu ajung bine, la șapte jumate, asta ca să se vadă ce tragere am eu față de liceu.( Nu de carte, cunoștințe. Ador să citesc. Ador teoriile constipației, ador discuțiile profunde, fără sfârșit. Ador comentariile literare, ador să cunosc, să descopăr, să discut.) Apoi, eventual am absență, pe care nu mi-o mai motivează nimeni. Mă trezesc, mă dușez și mă aranjez, ca să merg undeva unde sunt un nimeni, efectiv. Unde se țipă la mine, unde mă simt jignită, unde noi, elevii, suntem uniți doar când trebuie să:

 1. ne spunem rugăciunea la ora de religie
 2. să facem protest în fața curții, că nu ne lasă să fumăm
 3. chiulim
 4. ne luăm apărarea în fața profesorilor
 5. chiulim în masă
 6. chiulim câte trei
 7. chiulim câte patru

etc.

Intru într-o lume care nu înseamnă nimic pentru mine, o lume care îmi e băgată pe gât, o lume în care mă simt un nimic, o lume din care ies un nimic, dacă iei doar ceea ce învăț. Toți oamenii despre care predați voi cu atâta nerușinare, nu erau roboți. Nu vor mai ieși oameni ca Cioran sau Arghezi din mâna voastră. Din ceea ce predați voi ies oameni normali, la birou, care nu gândesc decât despre ceea ce îi înconjoară, și aia e. Voi îndrumați niște bucăți de fier, din care poate ieși orice, să devină roboți. Un material, oricât de inert, el, poate fi modelat și spre ceea ce aspiră. O hârtie, dacă e îndoită, e logic că o folosești la origami, nu ca și copertă de carte. Sau hârtie igienică. Că te iriți la cur.

Nu contează că îți place să faci ceva anume. Nu contează că ai pasiuni. Contează ca mintea ta să fie cât mai robotizată. Da, sunt de acord. În liceu, înveți să vorbești unui șef, să socializezi, e o mini-școală a vieții, la urma urmei. E un sistem ce trebuie folosit în favoarea ta.

Dar de ce să accept eu să am obligații, în afara sferei mele de interes? De ce tu, domnule profesor, râzi de mine, când nu știu? De ce nu deschizi ochii să vezi că întreaga clasă, de adulți, de 18 ani sau chiar mai mult, e absolut înmărmurită, când tu intri în clasă? Că ne comportăm ca la clasa I, cu profesoara de engleză, pe care nu o cunoșteam, automat cu care nu ne permiteam atâtea. De ce nu vezi că eu, în clasa ta, mă simt ca într-un documentar comunist?

De ce să accept eu să învăț lucruri pe care nu le vreau? De ce îmi bagi tu mie pe gât engleza de începători? De ce îmi bagi tu mie pe gât sportul? De ce îmi bagi tu mie pe gât o mulțime de inutilități, din care eu să aleg, ca să ce?

La interviu, sigur mă va întreba despre călători, de la istorie, despre istorici, despre critici literari de asemenea, despre reacții chimice etc. Nu. Nimănui nu îi pasă de ce predați voi. Dragi profesori, am schimbat 3 școli generale. Acum sunt la liceu. Pot trage concluzia că în proporție de 75% sunteți niște frustrați. Nu aveți autoritate nici acasă, nici afară, așa că încercați cu noi, care, de bine de rău, trebuie să ascultăm de voi, că la voi e pâinea și cuțitul. Nu ne învățați să ne cerem drepturile. Nu ne învățați să scriem o declarație. Nu ne învățați să prăjim un ou. Nu ne învățați să ne apărăm, într-un argument. Nu ne învățați să fim noi. Ne învățați să fim niște roboți, pentru că „așa trebuie”, și „așa e bine”. Pentru că „se poate și așa” și „oricum nu te va băga nimeni în seamă”. Cu toții știți ce credem despre voi. Singurii profesori buni pe care i-am avut, erau aceia ori foarte tineri, care erau entuziaști, ori foarte bătrâni și prietenoși, împliniți și cu nepoți, cu vieți ok, ori ăia care nu făceau nimic și pe care, la momentul ăla, îi credeam o binecuvântare.

Urăsc. Expir cu repulsie pe holurile voastre de spital, într-o atmosferă sumbră de reguli inutile. Privesc cu haos la voi, ca societate de roboți fără viitor. Meditez cu groază la ce se va ajunge.

Părinții noștri trăgeau cretă pe nas. Vă dați seama cât de mult urau acest sanatoriu de suflete? Credeți că e la mișto faza cu „school makes me…”?

Vă detest. Pe veci. Nu vă sunt și nu vă voi fi niciodată recunoscătoare cu nimic. Dacă tac în fața voastră, nu mi-ați dărâmat self esteem-ul, cu un citat aka Poptămaș, în fața căruia, probabil, copiii tăi de acasă râd, ca să le mai pui niște mămăligă în farfurie. Dacă tac în fața ta, o fac pe bună știință. M-ai bate cu experiență în mediul tău, sumbru, oribil.

Dragi profesori, schimbați-vă voi. Și ne vom schimba și noi. Voi ați fost mici. Noi nu am fost mari.

Publicat de Miss Understood

about.me/iulliaionita

75 de gânduri despre „Scrisoare către profesori

 1. Frumoase ganduri intr un suflet intunecat… te ai folosit de ascensiunea ta sa refulezi ceva ce exista de milioane de ani si anume scoala. Poate cu totii avem dreptate cand spunem la ce ne foloseste dar cu totii observam ca ne dorim cu sudoare sa pice banii din ceruri sau o pozitie sociala si financiara de vis.

  Apreciat de 1 persoană

  1. nu vreau o pozitie sociala si financiara de vis prin a sta pe loc. doar vreau sa ma trezesc la 5:30, ca de obicei, stiind ca ma duc intr-un loc care imi hraneste mie sufletul, ma face fericita, opusul a ceea ce e aici. dar, poate ca daca ar fi asa, n-am mai sti sa apreciem.

   Apreciat de 2 persoane

   1. pai nu ai ales ce trebuie ma gandesc ati spune si totodata caci fericirea se naste si traieste in tine, nu ai nevoie de ceva sa te faca fericita pentru ca altceva te poate doar implini sau un alt sentiment confundat cu fericirea …

    Apreciat de 1 persoană

   2. nu e vorba de asta. e vorba că mă privează de la fericire, nu mai am timp de mine și de ceea ce îmi place. automat, se setează singur ca o prioritate.

    Apreciază

 2. Cel mai probabil ar trebui sa iti faci o auto-analiza inainte sa judeci toți „terminații ” de profesori ,daca in trei scoli gimnaziale +liceu ti-au fost toți antipatici ,posibilitatea ca vina sa iti aparțină e foarte mare

  Apreciat de 1 persoană

  1. vina, sau faptul ca am realizat cat de diferita sunt? nu ma pot considera inadaptata social, avand in vedere ca am prieteni, ies in oras, am un iubit, o familie super ok si etc. intr-adevar, exista si cazuri de oameni cu astfel de probleme, dar aici e alta discutie. nu ma numar printre ei. 🙂

   Apreciază

 3. „Adulti de 18 ani sau mai mult”

  E invatamant ne-obligatoriu, doar daca nu cumva ai fost atat de prost (eventual proasta) incat sa ramai repetent/a.

  Nu trebuia s-o arzi printr-un club in loc sa te plangi? Nu esti speciala, din 7 aproape 8 miliarde de oameni nu esti DE LOC speciala, asa ca stia cuminte si vezi-ti de viata.

  Nu profesorii sunt aia care se plang, nu profesorii sunt aia care cersesc antentie. Singura persoana frustrata de aici esti tu, de la „personalitatea” asta nici cu un bat nu te-as atinge (sa-i ajute dumnezeu pe cei care stau in juru tau si te asculta zilnic).

  „chiulim
  chiulim în masă
  chiulim câte trei
  chiulim câte patru”

  Vedem la anu ce frumos o sa fie cand inveti vara cu gheata pe cap sa iei sesiunea speciala de bac. Asta asa, pentru cei speciali ca tine.

  Apreciază

  1. Mi se pare ca si-a exprimat punctul de vedere si cu siguranta multi gandim acelasi lucru, dar nu indraznim sa spunem cu voce tare pentru simplul fapt ca am fost invatati sa tacem.
   Opiniile trebuie acceptate, nu criticate!
   No offense

   Apreciat de 1 persoană

  2. alt frustrat/frustrata… bai prapaditilor… voi astia care intrati ca suplinitori chiar si la liceu cu note de 3-4… probabil ca tu nici nu ai urmarit clipurile ei de pe youtube ca sa vezi de ce uneori ajung copiii astia sa chiuleasca… iti spun eu tentativa de profesor ce te crezi tu: PENTRU CA ORICAT AI INVATA IN SISTEMUL DE CACAT ROMANESC NU E DE AJUNS… IAR CE PREDATI VOI E CA UN PROGRAM VIRUSAT PENTRU UN ROBOT… „nu trebuia s-o arzi printr-un club in loc sa t plangi?” asta e mentalitate de profesor bai, pielea…….. stim noi a cui? daca se duce in club si se distreaza asa cum voi astia… roboteii de curte ai ciumei rosii psd-iste nu veti stii sa va distrati niciodata, ii spui ca-i curva… daca sta acasa si invata, e tocilara… daca spune ceea ce gandeste… mai nou se numeste frustrare? luati-va ba robotei de curte, o viata si invatati sa va adaptati noului secol… fara comunism si mentalitati imbacsite… sconcsilor…

   Apreciază

  3. Nu,nu e singura,si nu frustrat e cuvantul potrivit,frustrati sunteti voi ca vedeti ca toti elevii vrem acelasi lucru si ca doar cativa(putini)dintre noi au curajul si tupeul sa spuna ce simt. 😉

   Apreciază

  4. „Frustrare” da, frustrare pentru ca suntem atat de neputinciosi si nu putem schimba nimic, mentalitatea si sistemul care efectiv a intepenit in mileniul trecut.
   In romania, 15 materii inghesuite in 6-7 ore 5 zile pe saptamana si cu o gramada de materie care doar ne abureste si ne ingreuneaza, teste care ar trebui sa ne motiveze in tocim si dupa care ramanem cu goluri in materie, profesori care isi bat joc de elevi, se ocupa doar de varfuri si se cearta cu elevii din nimicuri, putini sunt acei prosfesorii care predau din placere si care sunt in relatii bune cu elevii. Toate astea, in timp ce afara, elevii isi aleg 6-7 materii pe care le fac in fiecare zi, elevii primesc note aproape zilnic pe teme si activitate, iar dupa teste profesorii explica neclaritatile elevilor, iar atmosfera profesor-elev este una prietenoasa si plina de intelegere, iar dupa liceu si studii superioare ies oameni cu adevarat de milioane, atat ca mentalitate, cat si ca si statut.
   Acum va intreb, de ce afara se poate si in tara totul sta pe loc?

   Apreciat de 1 persoană

 4. Să-ţi spun cum văd eu lucrurile.
  Sunt de acord cu majoritatea spuselor tale, te inteleg in proportie de 90%. Problema e ca la unele faze ai exagerat; lucrurile nu stau chiar atat de rau si nici nu sunt asa de grave, chiar daca sansele ca ele sa devina astfel sunt destul de mari…
  Insa eu am avut parte de o profesoara cu totul speciala. Ne-a invatat ca notele nu reflecta inteligenta , ca nu valoreaza nimic in fata a ceeea ce conteaza cu adevarat, ne-a invatat ca un 3 e cea mai buna nota pe care o putem primi pentru a scoate din noi lucruile frumoase-aici depinde de modul in care interpreteaza fiecare-.Eu simteam cum radiaza energie pozitiva.Abia asteptam sa inceapa ora de romana, chiar daca nu aveam chef de ora in sine. Dar aveam chef de ea.De cum vorbea.De sunetul tocurilor ei pe podeaua veche si mizerabila.De cum ma ambitiona prin niste cuvinte aparent banale. De cum ma facea sa ma simt cineva, cand de fapt eram exact la fel ca ceilalti.O iubeam pe profa aceea si asta e tot ce pot spune.Am primit niste lectii de viata pe care le-am constientizat singura, dar nu atunci, ci de-a lungul timpului. Am realizat ca ,de fapt, absolut tot ce spunea si transmitea era adevarat si am inceput sa acord mai multa antentie. Deci se poate.Si la scoala asta lipsita de suflet se poate, pentru ca unii profesori inca au sclipici pe degete. Dar ei nu mai au sanse, noi inca avem. Ce facem? Cum schimbam lucrurile daca am fost invatati doar sa inghitim in sec, sa tacem si sa mergem mai departe fara nicio tinta? Uneori visez cum intr-o zi voi reusi sa le dau peste nas acelor profesori care nu se pot numi profesori , visez cum spun tot si reusesc sa schimb ceva. Avem nevoie unii de altii, trebuie sa ne unim pentru a face ceva pentru generatiile urmatoare, ca daca nu, ei se vor adanci in noroi mai tare decat am facut-o noi. Vor face baie in noroi si apoi vor ajunge sa-l manance. Si tot asa. Dar pana cand?

  Apreciat de 2 persoane

  1. aici iti dau dreptate. poate, fara tot raul asta, nu m-as fi gandit la toate gandurile de revolta. lectii peste lectii, viata e ca un puzzle. am scris doar ca sa ma descarc, asta e rostul blogului. si chiar ma bucur pentru tine, pentru ca ai avut parte de asa o profesoara! 🙂

   Apreciază

 5. Nu iti place scoala ? Nu iti plac profesorii ! Pleaca ! Nimeni nu te obliga ! Deocamdata orice forma de pregatire necesita integrarea in sistem ! Daca nu reusesti sa te integrezi, tu esti de vina ! Esti miezul din dodoasca ? Cine esti tu sa ceri tuturor sa se schimbe pentru tine !
  Esti decat o ingamfata, tupeista si lipsita de respect ! Esti prea buna pentru societatea asta ! Eject !

  Apreciază

  1. m-am amuzat teribil. de asta e societatea defecta. se observa foarte clar ca nu sunt singura. daca se merge pe „nu iti convine, eject!”, nu rezolvam nimic. nu am zis eu ca sunt mai buna decat nimeni, astea sunt interpretari. le fumez zilnic. poate ca noi, ca oameni, cu mii de pareri pro, contra etc. contam, nu regulile. poate ca regulile ar trebui sa se muleze dupa oameni, nu noi dupa ele. dar, din pacate, „regulile ne dau de mancare”. eu scriu ca sa ma descarc, zic ca nu e cazul sa interpretati tot articolul prin 4-5 propozitii succinte. nu am zis absolut nimic din ceea ce s-a concluzionat in comentariul dvs.

   Apreciază

  2. Nu stiu cine esti si din ce emisfera vii, dar crede-ma, suntem foarte multi care gandim nu similar, ci exact ca Iullia. Toti adolescentii care trec prin liceu sau au trecut si acum isi vad de viata, care la facultate, care in vreun post lesinat de 24/7 unde nu a ajuns din vina lui, ci din vina celor care nu au stiut sa-i prezinte ce e important in lumea asta (oameni a caror meserie asta presupune). Nu e nimic frumos, creativ, productiv, interesant in ce se intampla in momentul asta in invatamantul liceal. S-o spun verde – E de tot cacatu’, frate – Daca esti elev si nu ai pe cineva care sa te indrume, sa-ti arate ca exista si altceva, sa te ajute sa te cunosti pe tine insati, foarte usori te pierzi in multimea de roboti. Asa ca, iti spun fara nicio problema, daca de Iullia spui ca e defecta, atunci inseamna ca 3/4 din elevii Romaniei e defecta, prietene.

   Apreciază

   1. extrem de adevărat… unii, din păcate, nu văd, dincolo de „firesc” și „așa trebuie”. sau „ești diferit în opinie, nu avem nevoie de tine!”. dar, poate că, ușor, ușor, ne vom deștepta, ca oameni. 🙂

    Apreciază

  3. frustratule sau frustrat-o… probabil ca esti din sistemul de cacat care se numeste de invatamant si care le baga copiilor de generala compendu din 15 materii… probabil ca esti vreun profesor/profesoara care in sine stii bine ca fata asta are dreptate… da’ ce sa-i faci, tre’ sa pui o paine pe masa asa ca preferi sa pupi in cur sistemul, sa terorizezi elevii pe care-i ai pe mana si care cu siguranta nu vor ramane cu nimic de la tine… mi-e mila de voi astia care o considerati pe Iulia si la altii si altele ca ea ingamfata, tupeista, lipsita de respect… sau… miezul din dodoasca… bine ca sunteti voi, miezul bai, retardatilor X-( asa de miez sunteti ca ati ajuns sa ne vindeti la bucata din toate punctele de vedere… ii spui cu aroganta ca e prea buna pentru societatea asta… DA, IN MOD SIGUR E… da’ voi astia ca tine, ati invatat de la comunisti ca cine nu tace trebuie sa dispara si frustrarea voastra ca in zilele noastre copiii au acces la ce voi nu sunteti capabili nici cu 10 de ani de studiu, va transforma intr-o gelatina urat mirositoare… voi n-ati inteles si in mod sigur nu veti intelege niciodata NOUL…

   Apreciază

  4. „nu-ti convine, eject!” cu rahati ca voi care nici macar nu-si pun un nume concludent cand comenteaza ne-am dus si ne ducem in prapastie sconcsule… mi-e sila de voi astia care le stiti pe toate, le faceti pe toate bine si in realitate aruncati tara asta in cel mai adanc hau… vorba unui fost component al unui grup umoristic „hai, faceti bine si muriti un pic”… voi astia care pupati in cur la tot pasul

   Apreciază

  5. Dacă ea este infecta… Eu nu știu ce sunt… Și dacă ea tu ai înțeles că ea vrea că și ” lumea sa se schimbe pentru ea”, la fel îmi doresc și eu…
   Uneori mă gândesc cât timp as fi putut sta cu persoane dragi mie, înainte să plece, in timpul în care în mod normal mi as face temele…
   Romania, ne vedem neciodata!!

   Apreciază

  6. Dragă domnule „UNU”, te rog să îți reflecți negativitatea la mă-ta acasă, nu în public, nu o cunoști pe ea cu adevărat ca să o înjuri în felul ăsta! Cred că” UNU” Vine de la „Un Nimic Urât” Nu crezi? Pentru că spre deosebire de atitudinea ta față de această persoană care gândește și se deschide în fața atâtor oameni cu corectitudine și este un exemplu pentru societatea din ziua de azi, tu ești doar gelos pe capacitatea ei de a gândi, pentru că tu nu o poți face, corect?
   Asta am avut de spus, pace! ✌

   Apreciat de 1 persoană

 6. 1.”Liceul. Locul în care nu contează cine ai fost în weekend/ vacanțe, ce știi cu adevărat, cine ești ca om, ce priorități ai și ce vrei să faci tu, de fapt, cu viața ta.” Liceul este o institutie de invatamant, deci este logic ca nimanui nu ii pasa cine ai fost tu in weekend/vacante, faptul ca ai fost la munte nu te scuteste de un test, sau de teme. De asemenea tu nu ai experienta necesara pentru a avea „prioritati” realiste.
  2.”Intru în clasă, bineînțeles că am întârziat, ca de obicei, nici dacă mă trezesc la cinci nu ajung bine, la șapte jumate, asta ca să se vadă ce tragere am eu față de liceu.” Te plangi ca nimeni nu iti motiveaza absentele, cand tu nu ai respectul necesar pentru a ajunge la timp la cursuri.
  3.” De ce nu vezi că eu, în clasa ta, mă simt ca într-un documentar comunist?” In liceu ca in oricare alta institutie exista anumite reguli.
  4.”De ce să accept eu să învăț lucruri pe care nu le vreau? De ce îmi bagi tu mie pe gât engleza de începători? De ce îmi bagi tu mie pe gât sportul? De ce îmi bagi tu mie pe gât o mulțime de inutilități, din care eu să aleg, ca să ce?” Nu profesorul de la clasa decide programa. Ei isi fac datoria, respectand instructiunile stapaniri.
  5.”La interviu, sigur mă va întreba despre călători, de la istorie, despre istorici, despre critici literari de asemenea, despre reacții chimice etc.” Nu sunt sigur ce vrei sa devi, dar da se poate sa te intrebe despre aceste subiecte.
  6.” Dragi profesori, am schimbat 3 școli generale. Acum sunt la liceu.” Cred ca exista o problema cu tine daca ai schimbat 3 scoli generale.
  7.” Nu ne învățați să ne cerem drepturile. Nu ne învățați să scriem o declarație. Nu ne învățați să prăjim un ou. Nu ne învățați să ne apărăm, într-un argument. Nu ne învățați să fim noi.” Dupa cum am precizat mai devreme profesorul de la clasa are anumite indatoriri, treaba lor nu este sa te ajute sa pleci intr-un „drum spiritual” spre autocunoastere. On the other hand, nu stiu ce profesori ai avut tu, dar pe mine m-au invatat sa scriu o declaratie si sa ma apar intr-un argument. Iar depre prajitul unui ou, acolo a intervenit mama.
  8.”Urăsc. Expir cu repulsie pe holurile voastre de spital, într-o atmosferă sumbră de reguli inutile.” Din pacate in viata va trebui sa treci de multe ori prin „holuri de spital” si sa respecti „reguli inutile”, pentru ca, credema un angajator va aprecia mai mult pe cineva care respecta „regulile inutile” in fata cuiva care plange dupa atentie zbierand „ANARHIE”.
  9.”Vă detest. Pe veci. Nu vă sunt și nu vă voi fi niciodată recunoscătoare cu nimic.” asta cred ca este cea mai trista parte din „pseudo-articolul” tau. Profesorii mei din scoala generala si liceu (cu cateva exceptii ofc) au fost unele dintre cele mai awsm persoane pe care am avut ocazia sa le cunosc, si le sunt recunoscator pentru nenumarate lucruri.
  Oh yeah inainte sa uit si mie imi place sa „Nu de carte, cunoștințe. Ador să citesc. Ador teoriile constipației, ador discuțiile profunde, fără sfârșit. Ador comentariile literare, ador să cunosc, să descopăr, să discut.” dar din pacate, asta nu va aduce painea pe masa.

  Apreciat de 1 persoană

  1. toate astea sunt clișee, dar ai și tu dreptatea ta, pe acolo unde n-ai dat cu mucii în fasole. de unde îmi știi tu mie experiența/ prioritățile? de unde știi ce probleme am eu? toți cei din acele școli în care am fost, care urau profii, aveau probleme? ei se supuneau, eu m-am împotrivit. și tot aici am ajuns. nu am repetat an, bla bla. una e să-ți ceri drepturile prin urlete, altceva să ți le cunoști și să discuți. toți oamenii care au dat like au probleme? tu îmi răspunzi, rezumând tot ce am zis eu la „anarhie”. îmi pare rău dacă asta s-a înțeles. vorbești din clișee, și nimic mai mult. singurul lucru pe care l-ai trăit tu au fost profesorii „awsum” și faza cu declarația. nu știu, dar nu-s singura care se plânge de lipsa chestiilor de genul declarații/argumente în instituțiile de învățământ. și ești foarte acomodat cu ideea că ceea ce îți place nu îți aduce pâinea pe masă, nu? nu ai schimba nimic. așa e. sistemul e atât de bine structurat… și da, profii au vina lor, nu mă lua cu programa pe care o respectă ei. dacă în programă e inclus să dea băieții cu capul de pereți, să înjure fetele, să dea note pe șpagă și favoritism, să trântească catalogul de masă, plângându-se de salarii, să desfacă eticheta cu numele la lucrările de la olimpiade/ concursuri înainte de a le corecta, atunci eu îmi șterg postarea și îmi retrag tot. da, există excepții, de unul la o mie, și de care am și scris. eu vorbesc doar din ce am văzut.

   Apreciază

   1. Nu cred ca raspunsul meu a fost mai cliseic decat povestioara ta, nu esti nici prima nici ultima care se „revolta” impotriva sistemului.
    De asemenea nu sunt sigur in ce cazatura ai facut tu scoala, dar de unde vin eu nimeni nu da „baietii cu capul de pereti” si nici nu „injura fetele” (ar fi zburat de acolo in secunda 2). Nu am vazut pe nimeni sa „desfaca eticheta cu numele la lucrari de la olimpiade/concursuri” si cunosc destul de multe despre sistem. Da exista coruptie, ca in orice alt sistem, dar aceste nedreptati se fac putin mai, cu stil.
    Cat desprea a se plange de salarii, si eu m-as plange daca ar trebui sa stau 6 ore pe zi in fata unor copiii nerecunoscatori, care nu dau doi bani pe mine si pe materia mea, care la liceu nu sunt in stare sa citeasca cursiv un text , si nici nu au de gand sa invete. Chiar sunt platiti prea putin pentru asa ceva.
    Este o diferenta dintre „a fi acomodat cu idea blah blah…” si a fi realist, daca tu poti trai dintr-un hobby esti invitata mea.
    Iar cat despre cei care au dat „like”, toate cauzele au sustinatori.

    Apreciat de 1 persoană

   2. ți se pare că am scris o cauză? și nu înțeleg… deci tot ei își aleg meseria, tot ei sunt perfecți și toate cele, dar AU DREPTUL să se plângă de bani. te rog, deja o dai în debitări. ești un fixist. și îmi pare rău dacă la tine în liceu au intrat elevi care nu știu să CITEASCĂ, îmi închipui, la rândul meu, în ce groapă ai făcut tu liceul.

    Apreciază

  2. @Rexor, te-aș invita să reiei liceul la profil real în fostul meu liceu, doar de dragul de a conviețui cu fosta mea profă de mate, cred că sigur ți se va scârbi de o parte din profi.

   Apreciază

 7. Nu cred ca ai vazut TU profesori care „să desfacă eticheta cu numele la lucrările de la olimpiade/ concursuri înainte de a le corecta”. Daca ai vazut, arata-mi-i si mie, te rog.
  Si, da, exista reguli care trebuie respectate. Daca toate regulile ar fi fost respectate, n-ar fi ars zeci de copii intr-un club. Sunt si reguli proaste, dar acelea pot fi schimbate cu calm, colaborare, comunicare, …
  Da-ti un ragaz sa vezi lucrurile frumose din jurul tau. Orice lucru are si parti bune. Si schimba-le cu calm pe celelalte, atat cat poti.

  Apreciat de 1 persoană

  1. nu am văzut cu ochii mei, cât mi s-a dovedit, și au recunoscut alții. era un caz mai vechi, din școala generală, și persoana în cauză s-a scăpat. oamenii au schimbat reguli inutile de-a lungul timpului. au învins ideologiile vechi, de nunți la copii tineri, de exemplu, rasism și alte probleme, chiar și comunismul. NUMAI oamenii pot schimba. părți bune, are. am și zis. procentul rămas de profi, din cei 75%, sunt ok. am și dat exemple. colegii sunt super buni, uniți și etc. m-am referit strict la sistem, la ce am văzut, la ce am simțit. într-adevăr, mentalitatea mea revoltată m-a „ajutat” să văd mai mult partea rea decât cea bună, dar poate că, repet ce am mai zis și în două comentarii de mai sus, fără rău, n-am ști de bine/ că se poate mai bine. ca oameni, am putea schimba multe doar dacă ne-am uni. asta vreau să transmit. pentru că suntem nefericiți pe anumite planuri. și putem schimba asta.

   Apreciază

   1. exista si multe parti bune in toate domeniile de activitate, dar daca si numai 5% exista o cangrena in sistem ( iar in invatamantul romanesc si nu numai procentul e infinit mai mare ), toti avem de suferit, de la cel mai mic la cel mai mare… daca ajungem sa punem in ghiozdanele copiilor 7 kilograme, daca ii bagam in sali de clase IMPUTITE pe care tot ei le curata si dezinfecteaza in ora de dirigentie, iar conducerea scolii nici macar nu se sinchiseste sa vina sa vada ce au facut… daca le punem la catedra asa-zisi profesori, intrati in sistem pe pile si note de 2-3… care vin si ii terorizeaza pe copii… daca parintii trebuie sa scoata bani din buzunar pentru orice maruntis ca scoala nu are si plaseaza vina la primarie, care primarie la minister si tot asa.. e bine, nu? trebuie sa tacem? eu stiam ca trebuie sa ai niste conditii anume ca sa poti sa te dezvolti… ori copiii din ziua de azi se dezvolta viermii in pamant… si cand cate unul mai scoate capul… se gaseste cate-un pupincurist sa stea deasupra gaurii cu ciocanul, pregatit sa-i inchida gura… mizerabililor, o sa vina vremea cand nici tot NATO nu va mai scapa de furia cel pe care ii batjocoriti…

    Apreciază

 8. Iulia, felicitari pentru activitatea ta pe blog! Ca sa poti scrie, trebuie mai intai sa citesti. Mult! Scrie in continuare si citeste. Sunteti putini tineri in tara care faceti asta. Nu astepta de la altii sa te educe, o poti face singura. Daca ai fi fiica mea, te-as indemna sa pleci la facultate intr-o alta tara.

  Apreciază

  1. mulțumesc frumos! 🙂 sunt încă foarte atașată de țara asta, de aia și spun atâtea despre ea, sistem etc. Vreau să rămân aici, cu mintea mea, poate poate… schimb ceva.

   Apreciază

 9. Eu sunt o persoana foarte deschisă si sunt considerata si ma consider o persoana libera din punct de vedere al gândirii. Da, profesorii te pot face sa te simti ca ultimul om de pe pământ dar tu ai exagerat putin. Tu esti singura care isi poate face viața mai fericita si mai frumoasa chiar mergând la scoala. Exista o grămadă, un miliard de cursuri si evenimente pentru orice si oricine. Aproape in fiecare scoala exista trupa de teatru, cursuri de debate, o revista unde poți sa publici poze, poezii sau povestiri daca esti talentat, cursuri de matematica si informatica pentru cei interesati. Cel putin in orasul meu exista. Exista multe modalitati de a scăpa de monotonia pe care ti-o ofera scoala câteodată. Dar pana la urma, multe lecții sunt interesante si eu gasesc ca fiecare profesor e interesant si imi place ca la lecțiile neinteresante sa ii observ pe ei si sa incerc sa imi dau seama cum sunt ei cu cei mai buni prieteni, cum se comporta in societate, cum sunt ei ca oameni, in spatele celui care sta in fata noastra si respecta o programa. Este adevarat ca unii sunt frustrați sau unii sunt tristi sau nervoși, dar fiecare om este atât de frumos si atât de interesant in felul lui. Iar profesorii sunt si ei oameni. De aia eu am ales sa imi placa fiecare profesor in parte. Eu merg cu drag la scoala pentru ca am ales sa fac asta.

  Apreciat de 1 persoană

  1. mereu am încercat să îi înțeleg, și ai dreptate. din păcate, mă pot referi doar la trupa de teatru, unde sunt ca o sectă, ca o ieșire din monoton. într-adevăr, sunt oameni, am zis, „85% din profesori sunt frustrați”, dar 15%… acel 15% nu înseamnă 2-3, pot însemna și un miliard, în toată lumea asta. mi-a fost dat să cunosc profesori care m-au făcut să mă bucur că exist, și, on the other hand, profesori care m-au făcut să-mi doresc să nu mă fi născut. îi studiez, le caut scuze de moment și apoi trece. dar articolul l-am scris la o „umplere” de pahar, la frustrare și nervi.

   Apreciază

 10. Profesorul trebuie sa gaseasca o cale mai eficienta de a transmite cunostintele elevilor sai, intr-un mod mai placut si mai atractiv acestora. Metodele traditionale nu mai dau roade in zilele noastre, tanara generatie are nevoie de comunicare, de intelegere, de libera exprimare . Orice tema poate fi abordata intr-un mod placut si constructiv, elevul nu trebuie sa fie pus in ipostaza de simplu spectator , ci dandu-i roluri diferite, punandu-l sa reactioneze in situatii concrete. Comunicarea profesor-elev este foarte importanta, felul in care dascalul isi trage elevii spre disciplina pe care o preda, face ca reusita scolara sa fie un real succes.

  Apreciat de 1 persoană

 11. Draga mea,te iau cu începutul.
  Spuneai ca te simti jignita,când auzi un profesor ca te baga in pizda mati(scuzatim-mi limbajul),poti sa te simti jugnita.
  Pun pariu ca,tu ai început sa judeci,te judec si eu,esti o tipa care vezi Doamne are o viata sociala,iesi in oras pana mea,iesi pe Dracu,esti o frustrata,o fata care e alintata de parinti in ultimul hal,tu te gandesti ca alti nu au bani sa meargă la scoală,și și-ar dori sa facă chestia asta dar nu pot?Tu faci figuri ca trebuie sa te trezesti la 5 dimineata…pai daca trebuie sa iti pui pe tine 3 kile de vopsea si sa iti cauti cei mai mulati pantaloni din tot dulapu normal ca te trezesti la 5.Si oricum nu ai timp sa ajungi la scoală da ce zmau fac,ai si absenta, 1 din 5 profesori iti garantez ca iti intra la fix,când suna in clasa,dar tu intarzi ca in 3 ore nu ai timp sa te machiezi sa iti bei cafeluta si sa iti fumezi tigaara…Deci tu mai bine ai muri decât sa mergi la scoală,draga mea scoală nu e obligatorie nu te obliga nimeni sa mergi nu te trimite nimeni cu forta,stai acasa si dormi toata ziua si apoi trezeste seara sa te pui din nou sa te culci ca e noapte ce naiba
  Articolul tau l-am primit de la un coleg care mi-a spus:”cireste ca e tare” si eu i-am răspuns ca ce e tare una care cerseste atentie? o frustrata căruia nu ii place scoală,draga mea gândește-te ca nu multora le place scoală asta da cine vrea o face cine nu treaba lui,asa ca ia dute si culcate ca e 11 imediat si dimuneata nu iti ajung 3 ore sa ajungi la scoală ca mna…sau mai bine nu te mai pune la somn ca oricum nu ajungi la timp….
  Ai crezut ca o sa iti dea pe elevi dreptate,țeapa daca formulai mai frumos da asa nu dai dovada decât de prostie,iarta-ma ca ti-am spus…La gândirea pe care o ai esti boboc sau cel mult in a 10 ca pe a 11 si a 12 mergi din plăcere,nu pentru scoală,pentru colegi.Pot sa pun pariu cu tine pe cat vrei si cu oricine ca cel mai probabil esti boboc.
  Sper ca te-am convins,cum tu ti-ai spus punctul de vedere asa îmi exprim si eu opinia despre articolul tau.

  Apreciază

  1. un singur comentariu am aici… „horia sima”, du-te nene si invata sa scrii corect gramatical intai, apoi mai citeste o data ce a scris fata asta aici, si deschide mintea aia imbacsita… ea nu despre copiii care vor la scoala si nu au posibilitate vorbea aici… ci despre ceea ce, in cel mai fericit caz, chiar si copiii despre care spui tu, ar avea de suportat… si daca sunt copii care nu au posibilitatea sa mearga la scoala, e cumva vina iuliei sau a guvernantilor pe care pupincuristi ca tine ii sustin de aproape 30 de ani de zile in functii? ea e alintata? daca era alintata, nu era genul de om care sa citeasca si sa scrie, ba prostovane… asa ca mars la cotet!!

   Apreciază

 12. Foarte frumos! Și eu am o problemă asemănătoare. Note bune am la școală, nu zic. Dar mă enervează profesorii care ”belesc” pielea de pe tine, care nu sunt mulțumiți de cât poți. Aș vrea să se schimbe modul de învățare în țara noastră.

  Apreciază

   1. peste 7. cam de fiecare data, pe ceea ce stiu. ca mi-a mai dat un 3 ca am vorbit in ora sau are pica pe mine ca am venit cu nu atiu ce ruj, e altceva. nu am fost corigenta in viata mea :).

    Apreciază

 13. Vai de viata ta, fata! Mi-as dori ca peste cativa ani sa te vad cand o sa-ti cauti un job. Si sa fi intrebata la interviu ce experienta ai pana la momentul ala. Ce o sa le spui? Experienta in a le face viata un calvar profesorilor, experienta in a le dorii altora moartea, experienta in a trage pe nas droguri etc…esti o frustrata, acuma nu iti dai seama de faptul ca obligatia ta ca si copil e sa inveti. Daca nu iti doresti de ce mai mergi la scoala?
  Tu spui ca nu ii mai suporti pe profesori, dar te-ai gandit ca poate nici ei nu va mai suporta si poate nu isi mai iubesc cum isi iubeau inainte meseria, doar pentru simplu fapt ca trebuie sa vina la scoala sa va suporte ifosele si sa va vada cum veniti imbracati sau machiati (uita-te la tine..ceea ce porti tu si cum te machiezi, nu este un statut de elev)…Voi sunteti multi ca si elevi, dar profesorii, unul la o clasa de 27-30 de elevi. ELEVI…nu puteti sa va numiti asa unii din voi..ati devenit niste frustrati..stati naibii acasa…Mi-e mila de saracii profesori care trebuie sa va suporte in halul asta…
  Spui ca ti-e greu sa te trezesti la 5:30 dimineata sa mergi la scoala(dar tot intarzii si vii dupa trei ore)…nu se pupa cu nimic..te trezesti asa de dimineata, ca sa iti bei cafeluta si sa bagi o tigara, sa te spoiesti pe la ochi si pe la gura cu negreala(ca mno e cool..sau emo)..sa iti alegi „imbracamintea” zdrenturoasa sau plina cu mesaje despre moarte sau cap de mort…Aici vream sa ajung, la felul cum arati, cat respect acorzi tu unui profesor care vine sa te invete ceva (daca iti intra in cap)..????
  Sunteti o claca de frustrati care cereti atat de mult de la niste oameni care vin sa invete alti oameni in devenire si voi ce le oferiti? Absente, vorbe sau ganduri urate…
  Dumnezeu sa iti lumineze mintea si cand vei ajunge la maturitate sa mai scrii sa stim si noi cum iti merge, daca la fel de frustrata vei fi de faptul ca trebuie sa te trezesti, ca iti plange copilul, sa faci mancare si apoi sa fugi repede la job (sa nu intarzii ca acolo nu te mai iarta nimeni)…
  Concluzie: Nu te iubesti nici pe tine, esti o fata care are nevoie de atentie maxima si ca sa o obtii incerci tot felul de tertip-uri gen – machiaj, „imbracaminte” , statusuri de genul -Vai ce ganduri negre am eu despre unii si altii…nu e cool?” Nu e cool fetitzo..e horror..in loc sa scrii cat de mult iti iubesti familia ca te tin intr-o scoala, ca sa ai viitor, nu sa te dobitocesti, cat de mult iti doresti ca atunci cand vei creste sa faci anumite schimbari in tara asta, tu te iei de bietii profesori, da iate de coruptii astia din politica care ne fura pe fata si ne iau painea de la gura copiilor…vai de viata ta..dute la biserica si roaga-te din suflet lui D’zeu sa iti lumineze mintea si sa iti arate calea cea buna, pentru ca tu o iei pe calea gresita.

  Apreciază

   1. Din cauza unora ca tine a ajuns invatamantul unde este,din cauza unor razvratiti care cred ca totul trebuie facut asa cum le place lor,ce pregatire ai tu de-ti permiti sa jignesti profesorii si munca lor?ei sunt platiti sa te invete ,nu sa te distreze ,de asta se ocupa alte persoane din viata ta. Poate te puteai descurca din fasa singura?Vorbesti mizer si pe deasupra mai arati si altora. Unii copii te-au luat un exemplu de urmat,e foarte inteligent impulsul care l-ai dat copiilor care oricum nu le placea scoala.

    Apreciat de 1 persoană

  1. Nu știu câți ani ai, dar se vede că nu prea ți-a plăcut școala și nu înțeleg ceva, care e problema lor cum ne îmbrăcăm noi? Pentru ce sunt uniformele? Ca să reprezentăm școala/liceul. Aiurea.. de exemplu, un coleg de-al meu mai „rebel” nu purta uniforma deloc, iar în clasa noastră era o căldură de nesuportat! Diriginta îl obliga să poarte pentru că o certa pe ea directorul,mai avea puțin și îl lua la bătaie :/ tipul nu a ascultat, iar diriginta i-a scăzut nota la purtare, absurd. Spui că ți-e milă de profesori că trebuie să ne suporte, dar crede-mă, dacă ne-ar respecta și nu ar face altceva decât să ne predea materia și noi i-am respecta și nu ți-ar mai fii milă de ei.
   Cam tot ce ai zis tu nu are sens..

   Apreciază

 14. In concluzie ea e suparata ca ia o absenta la scoala nemotivata. Poate daca nu ar mai fuma si bea cafeaua inainte de ore ar ajunge la timp. Poate daca s-ar preocupa mai mult de carte ar gandi altfel. Da , ea nu a fost mare , noi am fost mici si stim despre ce vorbim.

  Apreciat de 1 persoană

   1. vai de capul vostru… astea doua de mai sus… prapaditelor… din cauza unor ca Iulia, sau din cauza prapaditilor ca voi care n-au curajul sa gandeasca mai mult decat le permite sistemul a ajuns tara si scoala cum e la ora actuala? cika profesorii nu vin sa va distreze… nu vin bai proastelor sa-i distreze, vin sa-i invete ceva… dar ce pretentii aveti voi de la copiii astia cand ii asasinati fizic, psihic si moral… si ii imbolnaviti si la propriu si la figurat… sa se ia de politicienii care fura pe fatza… cine-i sustine pe toti coruptii si interlopii indirect? nu tot voi cei de la care porneste ideea de a invata? va place sau nu, asta e adevarul… voi generati azi, 50% din coruptii de maine

    Apreciază

 15. Uite, sunt total de acord cu tine. Am terminat clasa a 7-a si incep a 8-a. Cautam pe internet o lucrare care sa ma ajute la ceva pentru un eseu. Am gasit blogul tau. Mi-a placut mult cum ai evidentiat chestiile astea care noua, celorlalti ni se par imposibil de spus.
  In ultimul timp, cel putin in timpul anului ma plangeam ca nu pot sa dorm si ca n-am timp de mine. De ce? Poate din cauza profesorilor care ne dau mult prea multe teme si ne baga pe gat materie de care nu vom avea nevoie.

  Apreciază

 16. Sunt complet de acord. Dupa 2 ani de la postarea acestui articol pot spune ca situatia este aceeasi .
  Am doar 15 ani , abia am trecut clasa a9a si mi se pare absurd tot ceea ce se intampla in jurul nostru .
  As vrea ca intr-o zi sa putem sa ne exprimam liberi opiniile , sa putem alege ceea ce ne place noua si ceea ce chiar ne-ar putea ajuta in viața de zi cu zi .
  Sa mergem intr-un loc unde sa ne placa si sa plecam cu mintea limpede .
  Nu intr-un loc unde suntem criticați de cei care se cred mai presus , unde suntem judecati ca nu suntem toti la fel de destepti si in plus studiind ceva ce nu ne face placere sau ceva la care chiar nu ne pricepem.
  Dar nimeni nu ne da dreptate pentru ca suntem „prea mici” , pentru ca „ei stiu mult mai bine ceea ce ne foloseste” , absurd , nimeni nu ma va opri pe strada sa ma intrebe de teoremele de la matematica sau de ce s-au războit unele țări , daca ma voi angaja undeva, nu ma va pune nimeni sa îi analizez substantive,adjective sau sa îi povestesc vreo argumentare a unui text .
  Dar asta este țara noastră.. adulții sunt suparati pe locurile de munca ,salarii sau de nedreptățile din lumea politica . Iar noi suntem doar niste „adolescenti frustrați carora le e lene sa învețe” asta este teoria lor.

  Apreciază

 17. Salutare din 2019, sunt de acord cu tot ce ai scris si iti inteleg fustrarea pe care ti-ai exprimat-o in blog.
  Eu am parcurs de la clasa intai pana cand am absolvit in 2018 in aceeasi scoala, iti dai seama, sa fiu veteran in aceeasi scoala timp de 12 ani. :))
  Si intr-un liceu de arte unde se facea si muzica si ore de atelier serioase.
  Si oare cum si de ce am ramas de mic sa studiez in aceeasi scoala ?
  Pentru ca:
  -In clasele 1-4 eram un copil in sensul adevarat al cuvantului, adica nu constientizam de realitatea societatii, pana cand numai bine invatatoarea incepe sa-mi sparga bula fericirii si sa imi trezeasca ura din mine fata de dansa din cauza sistemului invechit de invatamant, eu fiind o generatie mai noua din 2005-2006 cred.. pana in zilele de azi si nu imi placea modul de a invata, sa dai multe teme pe care uneori ori nu le terminam si ma durea la cot ori ii puneam pe parint sa imi mai faca teme, ba din potriva se chinuiau sa ma ajute la mate pe care chiar daca nu era grea dar eu o uram din start si asta e dovada clara ca matematica, una din materii in care am simtit ca nu e drumul meu si la liceu a fost la fel si am trag concluzia ca asa si este.
  Si evident ca nici o materie pe care le-am parcurs pana la liceu nu erau pentru mine si la liceu am simtit ca arta si fotografia sunt ”materiile” in care vor fi drumul meu in viata.
  Dar pentru ca aveam multe teme incat sa trebuiasca sa stau pana la 12 noaptea, era de asteptat sa ma certe invatatoarea ca am intarziat din cauza ca trebuia sa ma odihnesc mai mult de 5-6 ore si pentru ca nu am zis nici ”buna dimineata” cand am intrat, la cat de scarbit eram si lipsit de cheful de a merge la scoala, deci oameni buni si aici ma refer la profesori, faptul ca te gandesti prea mult la programa invechita si prea putin la copii care au nevoie sa mai si copilareasca putin si de odihna necesara in primul rand.
  -In clasele 5-8 vine exemplu de profesori pe care puteti sa ii luati ca exemplu.
  Am avut o profesoara de biologie care ne era si ca diriginta si pot sa spun ca merita tot respectul pentru ca ne-a fost si o scumpa, eu suferind de o dizabilitate la nivelul creierului, de hipoacuzia neurosenzoriala bilaterala (adica fara auz), mama a inceput sa mearga la fiecare profesor sa dea cate o fisa cu descrierea problemei pe care o am si drepturile si cerintele deloc imposibile de indeplinit si mie fiind ca imi era cumva rusine de problema asta nu luam in serios ajutorul si ma prefaceam ca sunt perfect normal, dar n-a fost asa pentru ca imi era greu sa imteleg unele cuvinte si nu scriam tot ce dicta profesoru pentru ca deh, tot de rusine nu rugam profesorul sa repete de frica ca poate il enervez sau ca il bat la cap si vezi doamne ”atentie speciala”, cel putin asta era in capul meu.
  Cat despre alti profesori, uni ba mai putin altii ba deloc, de parca le era imposibil sa schimbe modul de evaluare si notare pentru mine pentru ca asta era dreptul meu ca copil cu dizabilitati, insa in scimb Diriginta a fost diferita.
  Ea a schimbat modul de evaluara si am luat un rezultat bun dupa ce am reusit sa invat la biologie cu putin efort si ajutor, ea mi-a gasit un logoped pentru antrenament de dictie, ea mia gasit o femeie cu care se cunostea si cu care am facut meditatii la matematica pentru ca a observat ca nu ma descurcam prea bine, cat si pentru restul clasei, la orele ei, fie la dirigentie fie la biologie, ea facea activitati cu noi care sa fie legata de materie dar intr-un mod mai atractiv si mai usor incat sa-ti creasca placerea de a se duce la orele ei chiar daca nu ne interesa deloc bilogia, ea cel putin nu ne-a bagat pe gat sau se ne forteze sa invatam pana ne ies mucii din creier si sa te apuce toti dracii
  La fel si la geografie, profa era de treaba si se comporta foarte ok cu noi incat mie mi-a crescut satisfactia de a ma documenta si de a face referate fara sa ne zica cand sit cate trebuie, pur si simplu din placerea mea si asta datorita comportamentului civilizat si de bun simt, s-a putut pentru ca se vrea
  Profesorul de Fizica, desi noi nu aveam treaba cu materia el cel putin ne explica deloc complicat legile de baza a fizicii si in rest mai avea momente cand ne povesteste din viata lui si in general despre viata ca sa ne deschida ochii si sa ne explice societetea in care o sa traim, asta inseamna sa fii profesor pasionat si sa te imprietenesti cu elevii care apreciaza munca lui si respectul castigat de noi.
  Datorita acestor profesori care aveau un bun simt de nota 11 si nu se plangeau deloc de salariu sau de alte drame pe care sa-si le manifeste in clasa cu noi si sa se ne strice ziua purtandu-se ca un dobitoc/o dobitoaca, ma facut atat pe mine cat si fostilor colegi sa ne fie fie dor mai mult de clasele gimnaziale decat de liceu pentru amintirile frumoase petrecute cu profesorii.
  Cat despre liceuu..
  Am procedat cam cum se procedeaza in general, stai in banca si nu faci nimic din cauza lipsei de chef, de a invata si de a ma interesa datorita rutinei din sistemul de invatamant stupid si efectiv astepti sa termini dracu scoala, deci am asa am fost in 4 ani de liceu sa fiu putin mediocru.
  Datorita profei de engleza, ca dupa conversatia cu maica mea inainte sa inceapa ora, profa efectiv se simtea ”depasita” de cerinte deloc grele, pe care le-am mentionat mai sus la partea cu profa de bologie.. deci pe ea efectiv o doare in cur, si ma mai si judeca gresit de faptul ca ea credea ca eu o trageam in piept, adica gen o intimidam, cand eu de fapt incercam sa fiu foarte atent la ce zicea pentru ca vorbea in engleza ma uitam la ea fiind ca incercam s-o citesc pe buze si o intelegeam greu ce spunea.
  Adica ma faci nebun cand eu de fapt incercam sa fiu atent ? hai sictir…
  Si tot ea credea ca nu vreau sa vorbesc cand eu eram foarte timid atunci si imi era rusine sa vorbesc in engleza, pentru ca nu o stapaneam foarte bine.
  Am facut un eseu la care ea ne zicea sa scriem in engleza despre ”pedeapsa cu moareta” si cu niste pareri si opinii la sfarsitul eseului, adica WTF dude.. imi da 4 pentru ca am ”copiat” de pe internet cand de fapt m-am DOCUMENTAT cu cateva informatii si le-am mentionat in eseu si cu aceeasi opinii si pareri pro si contra pe care le suntineam si eu la randul meu si le-am mentionat si pe acelea si ea zice pe scurt ca am copiat si imi da 4, PAI CUM DRACU SA-MI EXPRIM OPONIA PE TEMA ASTA DACA NU ESTI DOCUMENTAT, practic nu ii convine ca era prea ”perfecta” pentru ea.
  Si uite asa un exemplu prost pentru ca esti nedreptatit si neputincios, iar aici nu e vorba de sistem ci de dobitocia profesoarei.
  Si normal ca nici eu nici ea nu ne suportam, deci suntem pe aceeasi lungime de unda atat eu cat si colegii mei.
  Cat despre profesoara de romana devine un alt exemplu (pozitiv), ea nea povestit cand era si ea la liceu si cum a fost terorizata de profa ei de istorie, este traumatizata sraca si in zilele astea si daca vedea subiecte de bac la istorie ramase pe catedra dupa ora de istorie, fie le arunca fie era ceva gen..: ”shuu.. SHuu, Sa nu le mai vad !!” si nu glumesc, pentru ca pe atunci i-o bagat si ei pe gat cu mateira ei care atentie.. nu era materie de BAC pe atunci, nu era nici macar optionala pentru examen, profa ei era pur si simplu dusa si obsedata de programa de cacat pentru ca profa noastra chiar daca era nascuta dupa revolutie, tot au mai ramas fel si fel de specimene egoiste ca si profesoara ei din trecut.
  Tot cu ea am facut ora de religie, la liceu, ora de religie in pana mea..pana in a 12-a.., dar.. ea nu lua ora in serios ci stia istoria religiilor si a obiceiurilor, razboaiele datorita religiilorsi asa mai departe. si ne povestea la fiecare ora diverse lucruri interesante, noi aveam placerea asta de a o asculta pe femeie si am fost destul de uniti cu ea si si-a castigat respectul nostru fata de ea in mod cinstit.

  Si cam asta a fost ”micul” storytime intr-un comentariu :))
  Poate ca si eu sunt un ”fustrat” pentru unii pentru ca acel om fustrat ii pasa de ce se intampla, la fel ca si Iulia, ii pasa la fel de mult decat unii profesori pe care a terorizat-o cat si alti profesori din tara care sunt la fel de nesimtiti..
  Voi astia care comentati aici aiurea, o subestimati pe Iulia pentru ca voi nu ati avut de a face cu astfel de profesori cu care a avut de a face Iulia din trecutul ei, din gimnaziu si din liceu si ar trebui sa va considerati norocosi pentru asta, atat pentru cei din 2015, in prezent si viitor, pentru ca am citit unele comentarii si deja mi se facuse rau, o greata de aia de nu pot s-o descriu.
  Dragi Profesori-pe scurt, daca va purtati ca niste dobitoci comunisti cu elevii vostrii..nu castigati nici un respect de la ei ci ura, mai devreme sau mai tarziu se vor pisa pe voi la propriu spunandu-va ironic: ”sa aveti o zi frumoasa” daca nu ii lasati la baie cand au nevoie.

  Iulia,te sustin, bafta in continuare in ceea ce faci, pe YouTube, in Blog si cu cartile pe care le vei compune in viitor.
  Mentine-te pe pozitie si dai bice. 🙂
  P.S: nici o linguseala, am scris tot din suflet si din suparare. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s